Tragac

 Halid Beslic i Zeljko Bebek u prelijepom ambijentu odrzali su svoj koncert u Chicagu. Kakva je bila atmosfera mozete se sami uvijeriti sa video snimka kojeg je zabiljezila ekipa BosTel.
  (Video snimak )

Saturday, 26 March 2016 18:14

Čovićeva šutnja o Karadžiću

 Čak i najveći skeptici koji su vjerovali kako se lider HDZ BiH Dragan Čović neutemeljeno kritizira u medijima zbog kriminala, te da mu se sve podmeće jer je on jedini i istinski borac za ravnopravnost Hrvata u BiH, svojom znakovitom šutnjom nakon izricanja presude zločincu Radovanu Karadžiću pokazao im je neiskrenost i licemjerstvo, i otkrio da postoje čvrsti političko-poslovni dilovi između njega i Milorada Dodika.

 Ljubaznoscu i na poziv Bosansko-americke kulturne asocijacije i Zenske grupe BACA Marta,28 u prostorijama ICC Northbrook
odrzati ce se zavrsna promocija knjige " I ja sam iz Srebrenice"
autora Fikreta Hodzica.Pocetak je od 7 PM.
Svi ste dobrodosli !!!

 Selektor kadetske košarkaške reprezentacije BiH Josip Pandža je izjavio da je osvojiti titulu evropskog prvaka pred 5.000 ljudi u Litvaniji stvarno nešto veliko.

 U dvorani u Kaunasu sam jednom postigao devet trojki, a sad sam 90 puta sretniji nego tada… Bosna i Hercegovina je prvak Evrope… Ovi dječaci su čudo jedno… Hvala vam što ste nas učinili ponosnim! Zlato! Ne mogu da vjerujem. Ovo je fantastično.

Monday, 17 August 2015 13:45

Ukinuli ćirilicu u Vukovaru

 VUKOVAR - Vukovarsko Gradsko vijeće većinom glasova izglasalo je u ponedjeljak izmjene gradskog Statuta po kojima nisu predviđene dvojezične table na gradskim ustanovama, institucijama, trgovima i ulicama u Vukovaru.

 SARAJEVO - Predsjednik Svjetskog bošnjačkog kongresa i reisu-l-ulema emeritus Mustafa Cerić u otvorenom pismu predsjedavajućem Predsjedništva Bosne i Hercegovine Draganu Čoviću apeluje na Čovića da ne pristaje na potpisivanje sporazuma sa "susjednom Crnom Gorom u obliku koji Sutorinu, bosanskohercegovački teritorij, ostavlja u crnogorskim granicama".

 SARAJEVO - Na sarajevskoj planini Igman danas je održan centralni dio manifestacije "Odbrana Bosne i Hercegovine - Igman 2015“ na kojoj je poručeno kako građani BiH danas moraju čuvati sjećanje na borce koji su dali svoje živote kako bi današnje ali i buduće generacije u zemlji živjele u slobodi, javlja Anadolu Agency (AA).

 BEOGRAD – Srbijanski premijer Aleksandar Vučić predložit će na predstojećoj konferenciji o zapadnom Balkanu u Beču zajednički dan sjećanja na žrtve sukoba na prostoru bivše Jugoslavije.

 Asim Sarajlić, potpredsjednik SDA i šef Kluba poslanika SDA u parlamentu BiH, prvi je partijski zvaničnik koji će morati biti sklonjen ukoliko rukovodstvo želi da zadrži jedinstvo i preduprijedi cijepanje stranke .

 Nikolić već vrbuje one koji su nezadovoljni, a u žešću „ofanzivu“ trebalo bi da krene već u septembru. Istraživanja pokazuju da predsjednik Srbije ima mnogo negativnih poena jer je tokom svog mandata često bio učesnik brojnih afera koje su mediji otkrivali, piše beogradski Kurir, inače pod kontrolom Aleksandra Vučića.

Thursday, 06 August 2015 17:18

300 navijača na aerodromu čeka Dijamanta

 Veliki dan za navijače Rome, Džeko bi oko 19:30 trebao sletjeti u Vječni grad.

Oko 300 navijača Rome okupilo se na gradskom aerodromu, sa zastavama i rekvizitima čekaju novog ljubimca bordo dijela Rima.

Džeko će sutra u prostorijama Rome odraditi liječnički pregled, a nakon toga bi trebao potpisati ugovor sa Romom.

 Sarajevo film festival priprema za ovu godinu s kojim će se osvrnuti na ratna dešavanja na Balkanu tokom 1990-ih godina, imajući u vidu obilježavanje 20.

 Razlog: BPS čiji je predsjednik Sefer Halilović, koja ima četiri zastupnika u federalnom Parlamentu, čeka da šef SDA Bakir Izetbegović ispuni zahtjeve, a rok ističe zadnjeg dana ovog mjeseca.

ZAGREB - U povodu obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja te 20. obljetnice vojno redarstvene operacije "Oluja“ predsjednica Republike i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović ...

Page 1 of 7

Halid & Zeljko Koncert