Tragac

Thursday, 18 June 2015 15:20

SAD: Mladić ušetao u crkvu i ubio devet osoba

Written by
Rate this item
(0 votes)

 CHARLESTON - Velika tragedija se desila sinoć u jednog crkvi u Charlestonu u Južnoj Karolini, kada je jedan napadač otvorio vatru i ubio najmanje devet osoba, a prema pisanjima medija nekoliko sati nakon ovog događaja je i dojavljeno da se tu nalazi bomba.

 

Naime, u jednoj crkvi kako su prenijeli mediji se desio ovaj napad, a policija je objavila kako traže jednog bijelca starog 21 godinu koji je ušao u crkvu i počeo pucati.

Radi se o Emanuel African Methodist Episcopal Church, jednoj od najstrajih i najvećih vjerskih zajednica Afroamerikanaca u SAD-u. Crkva je izgrađena davne 1891. godine i smatra se historijskim blagom.

_

Kako su izvijestili mediji, napadač je nakon napada pobjegao i potraga za njim traje.

Lokalni pastor Thomas Dixon je za CNN izjavio kako je cijela scena bila mučna.

"Osoba je samo ušla u crkvu i počela pucati. Još uvijek ima mnogo nejasnoća, ali vidjet ćemo sve u narednim satima", rekao je Dixon.

Šef policije Greg Mullen navodi kako ima preživjelih u pucnjavi, ali zbog istrage nije davao dodatne detalje.

Osumnjičeni, koji se trenutno nalazi u bijegu, je opisan kao obrijani mlađi bijelac, oko 21 godine, malenog rasta, koji nosi sivu majicu, pantalone i čizme.

Mullen je istaknuo kako vjeruje da je riječ o 'zločinu iz mržnje'.

- Ovo je tragedija koju niti jedna zajednica ne bi trebala iskusiti. Bezosjećajno i nedokučivo. Učinit ćemo sve što je u našoj moći kako bismo otkrili osobu koja je to učinila te ga zatvorili kako više nikada ne može povrijediti nekoga. Prioritet stavljamo na hvatanje odgovornog počinitelja prije no što napravi išta slično - kazao je Mullen.

Također, Mullen je rekao da je "neshvatljivo" da neko u današnjem društvu može da uđe u crkvu dok se ljudi mole i pobije ih.

On je dodao da je u međuvremenu proglašeno ukidanje uzbune poslije prijetnje bombom u području crkve.

Read 1422 times

Halid & Zeljko Koncert