Tragac

Vijesti iz BiH

 • Čovićeva šutnja o Karadžiću

   Čak i najveći skeptici koji su vjerovali kako se lider HDZ BiH Dragan Čović neutemeljeno kritizira u medijima zbog kriminala, te da mu se sve podmeće jer je on jedini i istinski borac za ravnopravnost Hrvata u BiH, svojom znakovitom šutnjom nakon izricanja presude zločincu Radovanu Karadžiću pokazao im je neiskrenost i licemjerstvo, i otkrio da postoje čvrsti političko-poslovni dilovi između njega i Milorada Dodika.

  Read 540 times Read more...
 • Cerić Čoviću i Izetbegoviću: Ne dozvolite otpisivanje Sutorine

   SARAJEVO - Predsjednik Svjetskog bošnjačkog kongresa i reisu-l-ulema emeritus Mustafa Cerić u otvorenom pismu predsjedavajućem Predsjedništva Bosne i Hercegovine Draganu Čoviću apeluje na Čovića da ne pristaje na potpisivanje sporazuma sa "susjednom Crnom Gorom u obliku koji Sutorinu, bosanskohercegovački teritorij, ostavlja u crnogorskim granicama".

  Read 1128 times Read more...
 • Održana manifestacija "Odbrana BiH - Igman 2015“

   SARAJEVO - Na sarajevskoj planini Igman danas je održan centralni dio manifestacije "Odbrana Bosne i Hercegovine - Igman 2015“ na kojoj je poručeno kako građani BiH danas moraju čuvati sjećanje na borce koji su dali svoje živote kako bi današnje ali i buduće generacije u zemlji živjele u slobodi, javlja Anadolu Agency (AA).

  Read 1651 times Read more...
 • ULTIMATUM NEZADOVOLJNIH I ODBJEGLIH ČLANOVA : OD BAKIRA IZETBEGOVIĆA TRAŽI SE SMJENA ASIMA SARAJLIĆA

   Asim Sarajlić, potpredsjednik SDA i šef Kluba poslanika SDA u parlamentu BiH, prvi je partijski zvaničnik koji će morati biti sklonjen ukoliko rukovodstvo želi da zadrži jedinstvo i preduprijedi cijepanje stranke .

  Read 1275 times Read more...

Vijesti iz Regije

Najljepsa Francuskinja zivi u luci Calais, Brand Pérèle uposlio Mary McCartney

 Iako je sjeverna oblast Francuske, Nord Pas -de-Calais jedna od najvecih, nijedna stanovnica nikada nije ponijela titulu nacionalne Miss, iako se izbor odrzava od dvadesetih godina proslog stoljeca. Ali Camille Cerf cije prezime znaci jelen, prekinula je tu nezahvalanu i nimalo pravednu tradiciju. Jednostavna, autencticna i prirodna, postala je najljepsa djevojka Hexagonea, proslog weekenda na izboru u Orléansu. Dobila je lentu izmedju 33 ljepotice, razlicitog porijekla i tonova.

Odlika nove Miss je sto, kako Francuzi rado kazu "nema napuhanu glavu", nego ponosno nosi svojih 20 ljeta i 180cm. Ona je i potvrda da premrsave djevojke vise nisu u modi, jer bez kompleksa pokazuje obline i normalan izgled.

Prije cetiri godine lijepa Camille je u pratnji sestre bliznice, jako sarmantne i zabavne Mathilde usla u finale natjecanja "Elite model France" i studirajuci, seta po podijima pa tako placa skolovanje i putovanja. Nova ljepotica studira u Lilleu, drugu godinu Trgovinske visoke skole i upravljanja.

Provela je djetinjstvo u Coulogneu, nedaleko od rodne luke Calais pa otisla studirati u oblasnu prijestolnicu, Lille. Izgubila je oca u rujnu jer je podlegao zlocudnom tumoru, pa se sa sestrom i majkom Laurence uclanila u brojna udruzenja i asocijacije za borbu protiv raka. Nastoji oformiti regionalnu tvrtku  i razviti djelatnosti po cijeloj Francuskoj pa pomoci osobama koje se bore protiv zlocudnog tumora, da bolje zive. Istice kako ce sa svojim pratiljama Miss Tahiti i Miss Azurne obale, bodriti svoju predhodnicu Floru Coquerel, prelijepu franko-beninku koja ce branti boje Francuske slijedece nedjelje u Londonu, na izboru Miss Svijeta.

 

 Kod galskog branda Pérèle kao i kod McCartneyjevih, obiteljske spone su najznacajnije. Marka ciji je aktualni upravitelj Philippe Grodner, sin osnivateljice Simone Pérèle, proslavlja 66 godina djelovanja pa je angazirana druga kcerka, cuvenog Beatlesa Paula McCartneya i Stellina sestra , fotografkinja Mary. Ostvarila je predivne fotografije, najnovije kolekcije donjeg rublja i korzeta.

Jos 1953, kada je otvorila prvi atelje, Simone Pérèle je govorila :" Da bi se otkrila ljepota zena, treba im osloboditi tijelo".

Ideja je zaceta 40 godina, 20 stoljeca kada su brojne Francuskinje aktivno ucestvovale u odbrani zemlje, ostavile kucna ognjista i ukljucile se u razlicite aktivnosti.

Njihovo rublje se takodjer trasformiralo i prestalo naliciti na ortopedsko.  Doslovice je eksplodiralo pa su pojedini dijelovi namjerno pokazivani, jer i danas Francuskinje rado otkrivaqju predivne grudnjake i njihovu cuvenu cipku.

Simone Pérèle nazvana jo i "Coco Chanel donjeg rublja" kreirala je poznati model Soleil, odnosno Sunce, kojeg je proslavila Brigitte Bardot. Vise od dva desetljeca model je interpretiran na razlicite nacine. Zatim je stilizirana Pétale, ostvarena od jerseya i fine cipke, sto je ugledala svjetlo dana 1971 godine. To je bio prvi grudnjak C velicine.

Od tada kuca Pérèle promovira slobodnu zenstvenost, sto se oglasava i prenosi sa generacije na generaciju. Isto kao kod McCartneyjevih.

 

       Dzana Mujadzic

 

BH Shipping Services

Vijesti iz Svijeta

Vijesti iz Evrope

Film-Muzika-Eurovizija

Crna Hronika

Fudbal,Kosarka,Tenis,Boks,Rukomet

Vijesti iz dijaspore

Ramazanski program by BosTel

ADVERTISEMENT

Online Visitors

We have 27 guests and no members online

Ulaz za registrovane

Halid & Zeljko Koncert

Pratite nas

 •  

Marketing

 • info@rtvbostel.com
  marketing@rtvbostel.com
  sms@rtvbostel.com
  satelit@rtvbostel.com

 IPTV MAPA POKRIVENOSTI