Tragac

Vijesti iz BiH

 • Čovićeva šutnja o Karadžiću

   Čak i najveći skeptici koji su vjerovali kako se lider HDZ BiH Dragan Čović neutemeljeno kritizira u medijima zbog kriminala, te da mu se sve podmeće jer je on jedini i istinski borac za ravnopravnost Hrvata u BiH, svojom znakovitom šutnjom nakon izricanja presude zločincu Radovanu Karadžiću pokazao im je neiskrenost i licemjerstvo, i otkrio da postoje čvrsti političko-poslovni dilovi između njega i Milorada Dodika.

  Read 540 times Read more...
 • Cerić Čoviću i Izetbegoviću: Ne dozvolite otpisivanje Sutorine

   SARAJEVO - Predsjednik Svjetskog bošnjačkog kongresa i reisu-l-ulema emeritus Mustafa Cerić u otvorenom pismu predsjedavajućem Predsjedništva Bosne i Hercegovine Draganu Čoviću apeluje na Čovića da ne pristaje na potpisivanje sporazuma sa "susjednom Crnom Gorom u obliku koji Sutorinu, bosanskohercegovački teritorij, ostavlja u crnogorskim granicama".

  Read 1128 times Read more...
 • Održana manifestacija "Odbrana BiH - Igman 2015“

   SARAJEVO - Na sarajevskoj planini Igman danas je održan centralni dio manifestacije "Odbrana Bosne i Hercegovine - Igman 2015“ na kojoj je poručeno kako građani BiH danas moraju čuvati sjećanje na borce koji su dali svoje živote kako bi današnje ali i buduće generacije u zemlji živjele u slobodi, javlja Anadolu Agency (AA).

  Read 1651 times Read more...
 • ULTIMATUM NEZADOVOLJNIH I ODBJEGLIH ČLANOVA : OD BAKIRA IZETBEGOVIĆA TRAŽI SE SMJENA ASIMA SARAJLIĆA

   Asim Sarajlić, potpredsjednik SDA i šef Kluba poslanika SDA u parlamentu BiH, prvi je partijski zvaničnik koji će morati biti sklonjen ukoliko rukovodstvo želi da zadrži jedinstvo i preduprijedi cijepanje stranke .

  Read 1275 times Read more...

Vijesti iz Regije

Osveta klasicne muske mode; Crtani roman posvecen Munchu

Tematska odijela

 Licem u lice sa radikalnim  modnim promjenama muskog odijevanja, najznacajniji brandovi usavrsavaju klasicni, bezvremenski dressing.

Vracanje na tradicionalne vrijednosti muskog odijevanja je zapoceo talijanski "Gucci" prikazivanjem kratkog filma oko osobne linije "Men's Tailoring", naglasene klasicnosti. Prvi puta kuca ulaze u posebnu komunikaciju o liniji koja vec ima znacajno mjesto u vecini prodavaonica branda. Galski maneken Clément Chabernaud glumi poslovnog covjeka sto se krece izmedju Londona i Tokya, uvijek u novom odijelu.

Gucci nije jedini uposlen u kampanji podsjecanja muskaraca na najpopularniju odjecu koju prozvodi za muske pomodare. Prosle zime je vec lansirao  usluge za osobne modele a slijedili su ga brojni labeli od Armanija pa do Zegne : Boss, Burrbery, Hackett, Hilfiger, Lauren, Smith. Svi su nastojali podvuci osobni kapacitet ostvarivanja tradicionalnih odijela. 

Aktualno upucuju direktniju poruku! Samo iz kojeg razloga :

"Modni muski sektor se zateze -istice jedan pznavatelj  i kupac velikih magazina, sto zeli sacuvati anonimnost. Do sada su luksuzne marke uspijevale ocuvati klijente zahvaljujuci klasicnim odijelima. Danas institucije poput engleskog branda Gieves&Hawkes, talijanskih Brioni ili Canali moderniziraju jer se treba oduprijeti najezdi maldih i suvremenijih konkurenata.

"Show" za bolju prodaju

Vec godinu dana Louis Vuitton aktualizira svoje "izvan vremenske modele", kojima posvecuje posebnu paznju. Petnaestak formi kaputica su renovirani promjenom nacina zakopcavanja, rjesenja postavki dzepova, moderniziranja kragni i revera, pa se priblizvaju  sileutama tipa Kim Jones.Stvorena je i linija "Tailoring", slijedjena paralelnom kampanjom komunikacija.Cuveni Dior ne zaostaje za drugima. Kris Van Ashe precizira :"Uvijek sam posvecivao  paznju  "show"  modelima jer posjeduju najkomercijaliziraniji dio procesa kupnje. Najprije studiram ideju i to od prvog do zadnjeg predstavljanja. Poslije preciziram osobno glediste sezone. Aktualno, muskarci radije prihvataju  trendove i to jako osobne,  isticuci ih kupnjom odredjenih modela. Upucujem ih u raznolikost nase ponude te varijacije i kontraste, odjevne teme koju su odabrali"!

Lanvinov kreator muske mode, Lucas Ossendrijver ima slicno objasnjenje: "Nicemu ne sluzi  kreativnost, maksimalno  podvucena samo  na podijima. Mnogi proizvodjaci  prilikom prodaje promijene stav .U zadnje vrijeme se prakticiraju refleksije o klasicnom odjelu kuce, pa tradicionalna odijela aktualno predstavljamo dobro promisljenom pred kolekcijom, koju  mozemo razraditi do zvanicnih smotri. Ne zelimo imati savrsena ali dosadna odijela,  nego unaprijedjujemo kreativnost, dajuci prvenstvo misljenjima klijenata i njihovih pratiteljica koje su, vecinom, zene, spremene i spretne za kritiku. Nikada im ne odgovaramo, nego skrecemo paznju na dobru volju i zelju za dopadanjem. Klijent uvijek ima pravo"!

 

 

 

Svjetski istrip se aktualno zanima za postojanja slavnih umjetnika, pa je pariski izdavac Dargaud, objavio zanimljiv crtani roman o Picassovom postojanju, autora  Oubrerie et Birmanta. 

 Munch je aktualiziran zahvaljujuci norveskom crtacu  Steffenu Kvernerlandu koji je na 300 strana ispricao zivot pretece ekspresionizma.Munch, otac "Krika"  je davno priznao da nikada  ne slika ono sto vidi, nego vec vidjeno. Norvezanin je ostvario iznimno djelo,  ekspresionistickih i kubistickih uticaja, daleko  od fotografije  ili skice.

Njegov se strip radosno poigrava potraznjom unistvanja, zahvaljujuci dugogodisnjem studiranju Munchovih, zabiljeski, stihova, slika, dnevnika i razumljivo, platana.

Rodjen sjecnja 1963 u Hangesundu, Kvernerland je poznat po Ibsenovoj biografiji isto kao i zivotopisu norveskog umjetnika Olafa Gulbnenssona ali i stripskim verzijama, brojnih knjizevnih djela. Adaptirao je i "Crnog Macka" Allana Edgara Poe pa antologiju rocka. Spada u red najpoznatijih ilustratora Starog svijeta jos od 1993 godine kada je objavio prve, strip serije.

 

Dzana Mujadzic

 

BH Shipping Services

Vijesti iz Svijeta

Vijesti iz Evrope

Film-Muzika-Eurovizija

Crna Hronika

Fudbal,Kosarka,Tenis,Boks,Rukomet

Vijesti iz dijaspore

Ramazanski program by BosTel

ADVERTISEMENT

Online Visitors

We have 26 guests and no members online

Ulaz za registrovane

Halid & Zeljko Koncert

Pratite nas

 •  

Marketing

 • info@rtvbostel.com
  marketing@rtvbostel.com
  sms@rtvbostel.com
  satelit@rtvbostel.com

 IPTV MAPA POKRIVENOSTI