Tragac

Vijesti iz BiH

 • Čovićeva šutnja o Karadžiću

   Čak i najveći skeptici koji su vjerovali kako se lider HDZ BiH Dragan Čović neutemeljeno kritizira u medijima zbog kriminala, te da mu se sve podmeće jer je on jedini i istinski borac za ravnopravnost Hrvata u BiH, svojom znakovitom šutnjom nakon izricanja presude zločincu Radovanu Karadžiću pokazao im je neiskrenost i licemjerstvo, i otkrio da postoje čvrsti političko-poslovni dilovi između njega i Milorada Dodika.

  Read 540 times Read more...
 • Cerić Čoviću i Izetbegoviću: Ne dozvolite otpisivanje Sutorine

   SARAJEVO - Predsjednik Svjetskog bošnjačkog kongresa i reisu-l-ulema emeritus Mustafa Cerić u otvorenom pismu predsjedavajućem Predsjedništva Bosne i Hercegovine Draganu Čoviću apeluje na Čovića da ne pristaje na potpisivanje sporazuma sa "susjednom Crnom Gorom u obliku koji Sutorinu, bosanskohercegovački teritorij, ostavlja u crnogorskim granicama".

  Read 1128 times Read more...
 • Održana manifestacija "Odbrana BiH - Igman 2015“

   SARAJEVO - Na sarajevskoj planini Igman danas je održan centralni dio manifestacije "Odbrana Bosne i Hercegovine - Igman 2015“ na kojoj je poručeno kako građani BiH danas moraju čuvati sjećanje na borce koji su dali svoje živote kako bi današnje ali i buduće generacije u zemlji živjele u slobodi, javlja Anadolu Agency (AA).

  Read 1652 times Read more...
 • ULTIMATUM NEZADOVOLJNIH I ODBJEGLIH ČLANOVA : OD BAKIRA IZETBEGOVIĆA TRAŽI SE SMJENA ASIMA SARAJLIĆA

   Asim Sarajlić, potpredsjednik SDA i šef Kluba poslanika SDA u parlamentu BiH, prvi je partijski zvaničnik koji će morati biti sklonjen ukoliko rukovodstvo želi da zadrži jedinstvo i preduprijedi cijepanje stranke .

  Read 1275 times Read more...

Vijesti iz Regije

 Još nisam odredio saradnike u stručnom štabu, potvrdio je u razgovoru za “Nezavisne” Mehmed Baždarević, novoizabrani selektor fudbalske reprezentacije BiH.

Određene ideje i želje ima, ali tvrdi da do sada nije obavio niti jedan razgovor sa bilo kojim od potencijalnih budućih saradnika.

“Naravno, razmišljao sam o mogućim kolegama u stručnom štabu, ali još nisam donio odluku. Želim da sačekam da i sam zvanično postanem zaposlenik N/FS BiH. To će se desiti naredne subote u Zenici, gdje će biti održana i sjednica Izvršnog odbora N/FS BiH, kada ćemo vjerovatno razgovarati i o pomoćnicima”, pojasnio je Baždarević.

Uz vjerovatno neminovan nacionalni ključ, navodno Baždarević ima želju angažovati jednog od trenera od povjerenja iz Francuske, koji ga slijedi već dugi niz godina.

“Nisam obavio razgovor sa nijednim od trenera s kojima eventualno želim sarađivati u budućnosti. Već se spominju neka imena, ali tek u subotu ćemo razgovarati konkretno o tome nakon što čujem i mišljenje čelnika N/FS BiH”, istakao je Bažderević i dodao: “Ne bih komentarisao priče i nagađanja. Francuz, Amerikanac… to su zasad sve spekulacije i treba da sačekamo zvaničnu odluku.”

Baždarević još nije pričao sa svojim prethodnikom Safetom Sušićem, što namjerava učiniti uskoro.

“Čuli smo se prije nego će se sve ove promjene izdešavati. Poslije toga sam pustio da se i on malo odmori. Uskoro ću svakako kontaktirati s njim, prije svega da ga čujem kao prijatelja, ali i da podijelimo neka razmišljanja”, kaže Meša.

Osvrćući se na šanse da se “zmajevi” pod njegovim vodstvom ipak nađu na Evropskom prvenstvu u Francuskoj, tvrdi da, bez obzira na tešku situaciju, vjeruje u uspjeh.

“Za nas će vjerovatno svaka naredna utakmica biti finale. Treba nam najmanje 15 bodova, što je na prvi pogled nemoguća misija. Međutim, smatram da možemo biti treći u grupi i kroz baraž osigurati mjesto na EP. Za to je, naravno, potrebna potpuna mobilizacija svih igrača i ljudi oko reprezentacije, ali i doza sreće”, objasnio je Baždarević.

Selektor priznaje da sada preživljava najljepše trenutke svoje sportske karijere. Zahvalnost na povjerenju, osim navijačima, duguje, kaže, i medijima.

“Dali ste mi možda i previše pažnje. Sada su se stvari slegle i vrijeme je da počnemo da radimo. Medijima ću se nastojati revanširati transparentnim pristupom. Fudbal bez medija nema smisla, a fudbal je moj smisao života”, rekao je Baždarević.

BH Shipping Services

Vijesti iz Svijeta

Vijesti iz Evrope

Film-Muzika-Eurovizija

Crna Hronika

Fudbal,Kosarka,Tenis,Boks,Rukomet

Vijesti iz dijaspore

Ramazanski program by BosTel

ADVERTISEMENT

Online Visitors

We have 48 guests and no members online

Ulaz za registrovane

Halid & Zeljko Koncert

Pratite nas

 •  

Marketing

 • info@rtvbostel.com
  marketing@rtvbostel.com
  sms@rtvbostel.com
  satelit@rtvbostel.com

 IPTV MAPA POKRIVENOSTI